
Branschböckerna Bageri & Konditori
(Omdöme 4 av 5 möjliga)
Bageri - Konditori (två böcker)
- Kategori: Baka
- Författare: Ej angivet.
- Förlag: Sveriges bagare och konditorer (branschförening)
- Pris 2020: 318 kr vardera exkl. frakt.
- Innehåll Bageri: 200 sidor. Brödhistoria, råvaror, bagerikemi, bakning matbröd och söta bröd. Ett fåtal recept (23 st).
- Innehåll Konditori: 200 sidor. Beredning, socker, krämer, mousser, glasyrer, tårtor och bakelser, småbröd, mördeg och pajer, frysta desserter, choklad. De viktigaste recepten (37 st).
- Recension Kunskapskokboken: Bra kunskapsböcker för blivande bagare och konditorer. Läsvärt även för andra bakintresserade med viss grundkunskap. Ämnesområdet är väldigt omfattande och svårt att begränsa i en bok. Vi hade därför föredragit att allmän brödtext och diverse varukunskap (som mer stör än bidrar) hade begränsats till ett minimum till förmån för hantverkskunskapen, fler recept och bättre begreppsregister.
- Betyg: Bageri 4 och Konditori 4 av 5 möjliga.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-03
Externa länkar
Hemsida Sveriges bagare & konditorer Film: Bli bagare eller konditor-
Kokböcker, matlagning:
- Vårt Hems Stora Kokbok
- Vår kokbok, COOP
- Rutiga kokboken, ICA
- Bonniers kokbok
- Matlagning, en handbok
- Matmolekyler
- Mathistorisk Uppslagsbok
- Prinsessornas kokbok
- Det goda franska köket
- Escoffiers Stora Kokbok
- Kallskänkans kokbok
- Larousse Gastronomique
- Branschböckerna Bageri & Konditori
- Chokladmakarens handbok
- Sju sorters kakor
- -----------------------
- Svensk Husmanskost, Wretman
- Mat och minnen, Wretman
- Från Emmertal till Stockholms Slott
- Svenska Smaker, Lingström
- Det naturliga köket, Dahlgren