
Kallskänkans kokbok
(Omdöme 4 av 5 möjliga. )
Kallskänkans kokbok
- Kategori: Receptsamling.
- Författare: Karin Chädström, född 1925 i Småland, var en känd kallskänka i Stockholm från 1945 till 1990. Hon arbetade i tur och ordning på Berns Salonger, Stadshuskällaren, Carlton Hotel, Riche, Appolonia Hotel, Operakällaren, Hasselbacken och Källaren Diana.
- Förlag: ? Utgiven 1960, 1999, talbok 2007.
- Pris 2014: Begagnad 300-500 kr. Svår att få tag på. Förekommer på enstaka bibliotek t.ex. Stadsbiblioteket i Stockholm.
- Innehåll: 421 sidor. Här får Karin själv inta huvudrollen och delar generöst med sig av sina recept på klassiska rätter ur det svenska köket. Men hon berättar också sin egen historia, hur hon som glasmästar- och kokerskedotter från Småland tog tåget till Stockholm på 40-talet för att skapa en egen tillvaro. En kvalitetskokbok rakt igenom.
- Recension av Kunskapskokboken: En fin djupdykning i vår mathistoria, värdefull läsning för både proffskockar och amatörer.
- Betyg: 4 av 5 möjliga.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-06
Externa länkar
Recept Chädström-
Kokböcker, matlagning:
- Vårt Hems Stora Kokbok
- Vår kokbok, COOP
- Rutiga kokboken, ICA
- Bonniers kokbok
- Matlagning, en handbok
- Matmolekyler
- Mathistorisk Uppslagsbok
- Prinsessornas kokbok
- Det goda franska köket
- Escoffiers Stora Kokbok
- Kallskänkans kokbok
- Larousse Gastronomique
- Branschböckerna Bageri & Konditori
- Chokladmakarens handbok
- Sju sorters kakor
- -----------------------
- Svensk Husmanskost, Wretman
- Mat och minnen, Wretman
- Från Emmertal till Stockholms Slott
- Svenska Smaker, Lingström
- Det naturliga köket, Dahlgren