
Larousse Gastronomique
(Omdöme: 5 av 5 för faktasökande)
Larousse Gastronomique
- Kategori: Gastronomiskt uppslagsverk.
- Författare: Varierande, styrt av en kommitté bestående av 12 experter.
- Förlag: Clarkson Potter, New York
- Pris: Cirka 600 kr (2014).
- Innehåll: 1350 fullmatade sidor om mat/matlagning, inkl. 3500 recept.
- Recension av Kunskapskokboken: Ett högt kvalitativt verk som omfattar det mesta av fransk kokkonst. Ett självklart uppslagsverk för den kulinariskt intresserade.
- Betyg: 5 av 5 möjliga för faktasökande.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-02
-
Kokböcker, matlagning:
- Vårt Hems Stora Kokbok
- Vår kokbok, COOP
- Rutiga kokboken, ICA
- Bonniers kokbok
- Matlagning, en handbok
- Matmolekyler
- Mathistorisk Uppslagsbok
- Prinsessornas kokbok
- Det goda franska köket
- Escoffiers Stora Kokbok
- Kallskänkans kokbok
- Larousse Gastronomique
- Branschböckerna Bageri & Konditori
- Chokladmakarens handbok
- Sju sorters kakor
- -----------------------
- Svensk Husmanskost, Wretman
- Mat och minnen, Wretman
- Från Emmertal till Stockholms Slott
- Svenska Smaker, Lingström
- Det naturliga köket, Dahlgren