
Rutiga kokboken, ICA
(Omdöme: 5 av 5 för nybörjare och vardagskockar)
Rutiga Kokboken
- Kategori: Baskokbok.
- Författare: ICA Provkök.
- Förlag: ICA Förlaget. Utgivningsår: Första upplagan 1980 efter förebild av KF:s Vår Kokbok. Senaste utgåvan 2010.
- Pris 2013: Inbunden cirka 270 Kr inklusive moms. Äldre exemplar förekommer ofta i handeln med begagnade böcker.
- Innehåll (751 sidor i bokformat): Cirka 1500 recept uppdelat efter huvudråvara. Dessutom avsnitt om matlagning och varufakta.
- Sammanfattning: Rutiga kokboken är en baskokbok som omfattar alla varumråden och alla slags recept täckande det mesta inom svensk kokkonst inbegripet vardag och fest. Rikt illustrerad.
- Recension av Kunskapskokboken: En utmärkt baskokbok för nybörjare och vardagskockar på samma sätt som KF:s Vår Kokbok. I själva verket är det ganska lite som skiljer de båda kokböckerna åt, ibland är till och med recepten identiska. Den rutiga är en kopiering av Vår Kokbok. Även om de båda är likvärdiga, föredrar Kockskolan originalet. Även priset är lika. Ständigt nya upplagor och uppdateringar gör den fortfarande aktuell och en utmärkt nybörjarkokbok.
- Betyg: 5 av 5 för nybörjare och vardagskockar.
- Nästa bok: För den som vill födjupa sig ytterligare i kokkonsten kan nästa steg vara att läsa boken Matlagning - en handbok (se dito).
Kunskapskokboken. Reviderat 2013-04
Läs mer
Matlagning, en handbok-
Kokböcker, matlagning:
- Vårt Hems Stora Kokbok
- Vår kokbok, COOP
- Rutiga kokboken, ICA
- Bonniers kokbok
- Matlagning, en handbok
- Matmolekyler
- Mathistorisk Uppslagsbok
- Prinsessornas kokbok
- Det goda franska köket
- Escoffiers Stora Kokbok
- Kallskänkans kokbok
- Larousse Gastronomique
- Branschböckerna Bageri & Konditori
- Chokladmakarens handbok
- Sju sorters kakor
- -----------------------
- Svensk Husmanskost, Wretman
- Mat och minnen, Wretman
- Från Emmertal till Stockholms Slott
- Svenska Smaker, Lingström
- Det naturliga köket, Dahlgren