
Fruktkärnmjöl ¤
(fruktkärnmjöl, carobpulver = stabiliseringsmedel från johannesbrödkärnor)

lucust bean gum, carob gum = stabilizer from carob seeds

gomme de caroube = stabilisateur de graines caroube

gomma di carruba = stabilizzante da semi di carrube

Johannisbrotgummi = Stabilisator aus Johannisbrotkernen

goma garrofín, goma de algarrobo = estabilizador de semillas de algarrobo
Hälsa: Johannesbröd är en ärtväxt. Risk för överkänslighetsreaktioner hos personer som reagerar på ärter, bönor och jordnötter.
SÅ ANVÄNDS FRUKTKÄRNMJÖL
Fruktkärnmjöl används i hushållet främst till desserter, som ett alternativ till choklad (se recept via länk nedan). Livsmedelsindustrin använder johannisbröd som stabiliseringsmedeltill exempel i glass och lättcrèmefraiche. Förekommer även vid papperstillverkning, i kosmetika, skoputsmedel, smaksättning av cigarretter och annat.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2022-12
Läs mer
Johannesbröd ¤ E410 Fruktkärnmjöl ¤Externa länkar
Film: carob chocolate Film: Carob spread Film: Carob brownies Film: Carob ice cream