
Grodda alfalfa
(grodda blålusern)

cultivate alfalfa

cultiver luzerne

coltivare erba medica

Luzerne kultivieren

cultivar alfalfa
Odla alfalfa på varm plats (idealtemperatur 25°C), i mörkt utrymme om man vill ha vita groddar, eller ljust men ej i direkt solljus, för att få gröna groddar. Smak och konsistens skiljer sig något på de två odlingssätten.
- Lägg en matsked (2,5 cl) fröer i en stor glasburk eller groddningsburk. Häll på 2,5 dl ljummet vatten. Täck med luftigt tyg och låt stå över natt, de sväller kraftigt.
- Häll bort vattnet i sil och skölj med friskt, ljummet vatten. Låt rinna av. Lägg tillbaka fröna i burken, täck och ställ den lätt lutande på mörk eller ljus plats.
- Skölj fröerna minst två gånger per dag i ljummet vatten. Groddarna är färdiga att äta efter 2-6 dagar. Skölj groddarna innan konsumtion.
Smak: Mild, lätt sötaktig och doft av färska ärter.
Förvaras i öppen plastpåse i kylen vid högst 8°C.
Skölj dem i vatten varje dag och före användning.
Hållbar 3-4 dagar. Bäst är att äta dem direkt.
Läs mer
Alfalfagroddar