
Grodda bönor
(grodda mungbönor)

cultivate mung beans

cultiver fèves de mung

cultivare fagioli verdi

Mungobohnen kultivieren

cultivar judías mungo
Grodda i första hand mungbönor som inte behöver förvällas innan beredning.
- Skölj noga ett par matskedar torkade bönor. Blötlägg dem i cirka 10 timmar.
- Häll av vattnet, skölj bönorna i ljummet vatten. Låt rinna av. Lägg bönorna i en vid, stor glasburk eller skål. Ställ burken lätt lutande i mörkt utrymme, täck över med en luftig duk. Utvecklas bäst i värme 25°C. Låt gro i 3-4 dagar.
- Skölj groddarna två gånger per dag i ljummet vatten under groddningstiden. Plocka bort hårda, icke grodda bönor.
- Ställ dem ljust i några timmar, så blir toppbladen gröna och vitaminrikare.
Smak: Spröda med mild, behaglig smak.
Förvaras i öppen plastpåse i kylen vid högst 8°C.
Skölj dem i vatten varje dag och före användning.
Hållbar 3-4 dagar. Bäst är att äta dem direkt.
Läs mer
Bönsläktet