
Kalorier i fisk
Kalorimängden i fisk är generellt låg för de flesta fiskar. Vissa fiskar är dock extra feta bland andra lax, makrill och ål. Positivt för dessa är att de är innehåller mycket enkel- och fleromättat fett som anses hälsosamt.
Viktkoll: Det är svårt att bli tjock av mager fisk och den bästa bantningsmetoden. Fisk ger långtidsmättnad, vilket också fett gör, men fett är dubbelt så kaloririkt (läs mer > Mättnadskänsla). Bästa viktkollmetoden se > Dietmetoden.
Energitäthet Kcal/100 gram (Läs mer > Kalorier i livsmedel).
- Mycket lågt 0-50
- Lågt 50-100
- Medel 100-200
- Högt 200-400
- Mycket högt 400-884
Mager fisk 65-120, fet fisk 180-250 Kcal/100 gram. Kaviar 100-400. Nedan ett urval. I övrigt se respektive vara.
- Sötvattensfisk 75-105
Lake 75
Abborre, gädda, gös 85
Brax 105 - Laxfisk 90-250 Kcal/100 gram
Sik 90
Öring 110
Röding 155
Lax vild 180
Odlad lax 250 - Plattfisk 90-120 Kcal/100 gram
Piggvar 85
Spättor 95
Hälleflundra 120 - Torskfisk 75-220 Kcal/100 gram
Torsk 75
Sej 90
Tonfisk 140
Makrill 220 - Sillfisk 150-250 Kcal/100 gram
Sill 150-230 - Övrig fisk Kcal/100 gram
Marulk 65
Ål 350 - Fiskrom Kcal/100 gram
Löjrom 125
Tubkaviar 385
© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-03
Externa länkar
SLV Databas-
Kalorier:
- Kalorier i recept
- Kalorier i livsmedel
- Kalorier i kött
- Kalorier köttprodukt
- Kalorier i fågel och ägg
- Kalorier i fisk
- Kalorier skaldjur
- Kalorier i mejeri
- Kalorier i grönsaker
- Kalorier frukt och bär
- Kalorier spannmål
- Kalorier i drycker
- Kaloribehov
- Kaloribehov barn
- Kaloribehov vuxna
- Kaloribehov 18-30 år
- Kaloribehov 31-60 år
- Kaloribehov 61-74 år
- Kaloribehov 75- år
- Energikonsumtion 1960-2008