
Om kuvertbröd, små matbröd

bun, bread roll

pain de couverte, petit pain

panino, panini, pane piccolo

Brötchen, Schrippe

pan pequeño
Kuvert (fr. couvert) = allt det som en gäst behöver under måltiden - tallrikar, bestick, glas och servett. Läs hur man dukar bord till festmåltider > kuvertdukning.
Andra länder: Franskans "pain de couvert" är inget direkt använt begrepp i Frankrike och missförstås lätt för att couverts också betyder bestick ("bestickbröd"??). Inte heller i andra länder är kuvertbröd ett vanligt begrepp, utan man talar mest om "småbröd" till skillnad från limpor. I Frankrike är en "petit pain" nästan liktydigt med en minibaguette, enär baguette är landets universalbröd som serveras uppskuret till nästan till all mat.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-07
Läs mer
kuvertdukning Om rosenbrödExterna länkar
Film: Kuvertbröd med Håkan Johansson