
Mall bröd
Internt material Kunskapskokboken
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt (läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion). Vattenhalten i bakat mjukt tunnbröd är 25-30% och cirka 1 liter vatten har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat mörkt bröd brukar vara ganska högt, runt 37% (35%+ = saftigt bröd). Cirka 1 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%).
Enskild vara
Historia
Varianter
BUTIKSBRÖD
- Brödtyp: karaktär
- Smak:
- (Näring)
- Alternativ vara:
- Försäljning:
- Jämförpris: Läs mer > Högt och lågt jämförpris.
- Förvaring:
Ingredienser:
Näring:
Tabell
Källa: Kunskapskokboken 2019
Hälsa:
BAKA:
SÅ ANVÄNDS
© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-