Mall bröd
Internt material Kunskapskokboken
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt (läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion). Vattenhalten i bakat mjukt tunnbröd är 25-30% och cirka 1 liter vatten har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat mörkt bröd brukar vara ganska högt, runt 37% (35%+ = saftigt bröd). Cirka 1 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%). 
Enskild vara 
Historia 
Varianter
BUTIKSBRÖD
- Brödtyp: karaktär
 - Smak:
 - (Näring)
 - Alternativ vara:
 - Försäljning:
 - Jämförpris:  Läs mer > Högt och lågt jämförpris.
 - Förvaring:
 
Ingredienser:
Näring: 
Tabell
Källa: Kunskapskokboken 2019
Hälsa:
BAKA:
SÅ ANVÄNDS 
© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-