
Mall fisk & skaldjur
Intern mall för KockSkolan.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2023-
© Kockskolans provkök 2023-
SLÄKTE
Rödingar är biologiskt ett släkte inom
omfattande
Förekomst:
Undergrupp arter ny sida?
- art 1
Röding
art, beskrivning, kuriosa
Förekomst:
- Kött: Fast, halvfast, lös. Filéandel: Cirka 33%. Större fisk högre andel.
- Fetthalt: Mager fisk fetthalt (0-5%), halvfet fisk (5-20%) fet fisk (20-40%). Läs mer > Fetthalt i livsmedel.
- Smak: Neutral mild smakrik Odlad kan ha lätt pelletssmak.
- Alternativ vara:
- Försäljning:
- Jämförpris: Lågt till högt. Läs mer > Om prisjämförelser.
- Förvaring: Förvaras urtagen och kallt. Hållbar cirka 1 vecka. Kan frysas.
Andra förekommande namn:
Fiske:
Odling:
Miljö:
- Bra val:
- Var försiktig:
- Låt bli:
www.fiskguiden.wwf.se
Hälsa/näring:
VIKT OCH PORTIONSVIKT
x
Röding | Råvikt | Rens | Råkött | Tillagning | Lagat kött | av råvikt | Portioner |
Fjällröding urtagen | 750 g | -33% | 500 g | -10% | 450 g | 60% | 3 |
Storröding urtagen | 1500 g | -33% | 1000 g | -10% | 900 g | 60% | 6 |
Portionsberäkning: råvara, rens.
SÅ TILLAGAS ...
Andras recept:
Ansa:
Tillagning: tillagningstid
- Koka: Hel, bit, skivor, bitar i soppa gryta Inkokt
- Steka: panna wok bräcka panerad
- Halstra/grilla/fritera:
- Ugnslaga:
SÅ ANVÄNDS...
Lax är vår mest använda matfisk.
Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
Klassiska rätter:
- x
© Kunskapskokboken. Reviderat 2023-