Kruspalett
(krusspade)
Kruspalett är en variant av kruskavel (läs mer > Brödkavel) som används för att ge mönster åt mat, till exempel till att forma smörkulor. Det är två paletter av trä, varav ena sidan är räfflad (bild ovan). Förekommer också i skedform. Kruspaletter är svåra att få tag på numera. I mitten av 1900-talet var det nästintill standard att sådana smörkulor fanns på smörgåsborden och då vanligtvis staplade i pyramidform.© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-06
Läs mer
Brödkavel- 
            
Bakredskap:
 - Bakbord av marmor
 - Bakduk
 - Bakpressar
 - Spatel, bakspade
 - Baksten
 - Brödkavel
 - Brödpensel, brödborste
 - Degskrapa
 - Degsporre
 - Gallerskärare, brödnagg
 - Jäskorgar
 - Kruspalett
 - Modelleringsvertyg till bak
 - Palettkniv, tårtpalett
 - Pajdegstyngder
 - Stenskiva, baksten
 - Spritsverktyg, spritsning
 - Tortillapress
 - Varmluftspistol