
Kruspalett
(krusspade)
Kruspalett är en variant av kruskavel (läs mer > Brödkavel) som används för att ge mönster åt mat, till exempel till att forma smörkulor. Det är två paletter av trä, varav ena sidan är räfflad (bild ovan). Förekommer också i skedform. Kruspaletter är svåra att få tag på numera. I mitten av 1900-talet var det nästintill standard att sådana smörkulor fanns på smörgåsborden och då vanligtvis staplade i pyramidform.© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-06
Läs mer
Brödkavel-
Bakredskap:
- Bakbord av marmor
- Bakduk
- Bakpressar
- Spatel, bakspade
- Baksten
- Brödkavel
- Brödpensel, brödborste
- Degskrapa
- Degsporre
- Gallerskärare, brödnagg
- Jäskorgar
- Kruspalett
- Modelleringsvertyg till bak
- Palettkniv, tårtpalett
- Pajdegstyngder
- Stenskiva, baksten
- Spritsverktyg, spritsning
- Tortillapress
- Varmluftspistol