
Slow Cooker
(långsamkokning, CrockPot)

Slow cooker, slow cooking

cuisson lente

cottura lenta

langsam kochen

cocción lenta
Slow cooker ("långsamkokare") är ett elektriskt kokkärl som innebär att tillaga mat på låg värme under lång tid, upp till 12 timmar, utan att behöva övervakas. Det är en elektrifierad gryta med lock, ibland tvådelad, som används till att sjuda mat i 80-95°C. Långsamkokare är vanliga i amerikanska hushåll, där man sätter igång kokaren innan man går till arbetet för att sedan komma hem till en färdig måltid. En slow cooker kan vara en "kombo" med tryckkokare (se dito). En äldre motsvarighet är den klassiska lergrytan (läs mer > Lergryta).
Crock-Pot (amerikanskt varumärke) är en variant av slow cooker.
Kunskapskokboken. Reviderat 2019-11
Läs mer
vakuumkoka Tryckkokare LergrytorExterna länkar
Johan Hedberg bjuder på långkok