Brödmix

Brödmix

(chiabatta, focaccia mjölmix, Franskbrödsmix, Sverigelimpan brödmix, Pizzamix)

Brödmixer är färdiga mjölblandningar uppmätta och anpassade till olika typer av bröd. Endast jäst och vatten behöver normalt tillsättas. En förpackning brukar vara avpassat för två bröd. Några exempel:

  • Chiabatta är ett italienskt bröd bakat på durumvete. Det är ett smakrikt och grovporigt ljust bröd.
  • Focaccia är ett italienskt surdegsbröd bakat på durum­vete och som ursprungligen bakades på botten av ugnen direkt efter att elden rakats ut (glöd och aska borttagits). Med fingertopparna trycker man hål, ”skrattgropar”, där olivolja sen får rinna ner och gör brödet saftigt och gott.
  • Franskbröd är ett "vanligt" vitt vetemjölsbröd. Ger ett vitt, högt, luftigt bröd. Passar i de flesta sammanhang.
  • Sverigelimpan är gjord med den klassiska sirapslimpan som förebild. Ett mustigt, halvmörkt bröd med en god, söt smak av mörk sirap.
  • Pizzamix avsedd för pizzabak.

Jämför > Lantbrödsmjöl.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-03

Läs mer

Lantbrödsmjöl Olika matbröd Om ciabatta Om focaccia Om franskbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem