
Abate Fetel
(Abate Fetel = klassiskt italiensk päron)

Abate Fetel = classic Italian pear

Abate Fetel = poire italienne classique

Abate Fetel = classica pera italiana

Abate Fetel = klassische italienische Birne

Abate Fetel = pera clásica italiana
Abate Fetel är ett traditionellt italienskt päron som fått sitt namn efter den munk som upptäckte päronet i mitten av 1500-talet. Biologiskt en sortvariant av arten Europeiskt päron (läs mer > Päron).
- Ursprung: Italien.
- Form: Medelstort avlångt,, med markerad nederdel.
- Skal: Slätt, gulgrönt med bruna skiftningar.
- Fruktkött: Gulvitt.
- Smak: Saftigt, smakrikt, sött.
- Säsong/försäljning: September-mars.
- Lagring: Kort hållbarhet, päronet mjuknar snabbt.
- Användning: Bordsfrukt.
- Odling:
Läs mer
Päron