
ā la bourguignonne
(på burgundiskt vis, som i Bourgogne = vanligen en maträtt som innehåller rött bourgognevin)

as in Bourgogne = usually a dish containing red Burgundy wine

ā la bourguignonne, bourguignon 1. boeuf bourguignon 2. fondue bourguignonne 3. sauce bourguigonne

alla borgognona, come in Bourgogne = solitamente un piatto contenente vino rosso di Borgogna

wie in der Bourgogne = meist ein Gericht mit rotem Burgunderwein

como en Borgoņa = normalmente un plato que contiene vino tinto de Borgoņa
- Boeuf bourguignon är en smakrik köttgryta med rödvin. Se dito recept.
- Fondue bourguignonne är en köttfondue vanligen på nötkött. Se dito recept. Läs mer > Om köttfondue.
- Sauce Bourguignonneär klassisk brun stekskysås. Se dito recept.
Läs mer
Fransk kokkonst Om köttfondue-
ā la ... någonstans ¤:
- ā l´alsacienne
- ā l´anglaise
- ā la antibois
- ā la Argenteuil
- ā la arlésien
- ā la armoricaine
- ā la Chantilly
- ā la bayonnaise
- ā la Bercy
- ā la bordelaise
- ā la bourguignonne
- ā la franįaise
- ā la grecque
- á la Hamburg, hamburger
- ā la lyonnais
- macédoine de légumes, fruits
- ā la Montmorency
- ā la niįoise
- ā la normande
- ā la parisienne
- ā la provence
- ā la quercinine
- ā la suédoise