Styckning kalv }

Styckning kalv }

(Styckningsschema kalv, styckdelar kalv)

Engelsk översättning

Swedish calf cuts

Fransk översättning

découpe du veau suédoise

Italiensk översättning

parti di vitello svedese

Tysk översättning

Schwedisches Kalb einzelteile

Spansk översättning

cortes de ternera sueco

Kalvar delas in i tre åldersgrupper, spädkalv 1-3 månader, uppfödda på dimjölk, gödkalv 4-5 månader uppfödd på dimjölk, med nästan vitt fett och mellankalv, som vanligtvis är det som förekommer till försäljning, högst 8 månader gammal. En mellankalv väger cirka 300 kilo, varav slaktvikten är ungefär 150 kilo. En ko väger det dubbla (läs mer > Om kalvkött). En kalv finstyckas vanligtvis lika mycket som en ko på grund av sin litenhet.

Framdelskött:
  • Kalvmule, kalvkind (kindbackar)
  • Hals används mest till kalvfärs.
  • Högrev 
  • Kalventrecote
  • Kalvbringa
  • Kalvbog
  • Framlägg kalv

Mittdelskött:

  • Kotlettrad (ytterfilé, kalvkotletter)
  • Kalvfilé (innerfilé)
  • Rostbiff
  • Tunnbringa

Bakdelskött:

  • Rullen av kalv
  • Kalvytterlår
  • Kalvinnanlår
  • Fransyska kalv
  • Baklägg kalv
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-12

Läs mer

Styckning nöt, nötkött Stycka kött Om kalvkött

Externa länkar

Styckning kalv

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem