
Vit sirap
(vit sirap från betsocker)

white syrup from sugar beat

sirop blanche de betterave à sucre

sciroppo bianco di barbabietola da zucchero

weißer Rübenzuckersirup

jarabe blanca de remolacha azucarera
Vit sirap är den ljusaste sirapen och har god söt smak. Utanför Norden är vit sirap sällsynt förekommande. I andra länder brukar "vit sirap" i stället uppfattas som sockerlag till drinkar eftersom namn på sirap och sockerlag är detsamma (läs mer > Om drinksmaksättare).
- Omvandling: 1 dl = 140 gram. 100 g = 0,7 dl.
- Smak: Söt smak. I övrigt neutral smak.
- Alternativ vara: Glukossirap, ljus sirap.
- Försäljning: Förekommer allmänt i butik.
- Jämförpris: Lågt, 20-25 kr/kg. Läs mer > Högt och lågt pris.
- Förvaras i rumstemperatur. Mycket lång hållbarhet, nästan obegränsad.
SÅ ANVÄNDS LJUS SIRAP
Vit sirap är lämplig att använda till bak av vetebröd och bullar, som håller sig mjuka och färska längre och blir lite godare, samt till pizza för att få mjuk och luftig botten. Vit Sirap används också i godis, glass och desserter.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-10
Läs mer
Sirap Om vetebröd Ljus sirap Glykossirap, stärkelsesirap