
Maltsirap, brödsirap
(maltsirap, brödsirap, baksirap = sirap med tillsatt maltextrakt från korn)

malt syrup = syrup with added malt extract from barley

sirop de malt = sirop additionné d´extrait de malt d´orge

sciroppo di malto = sciroppo con aggiunta di estratto di malto d´orzo

Malzsirup = Sirup mit zugesetztem Malzextrakt aus Gerste

sirope de malta = jarabe con extracto de malta de cebada añadido
Brödsirap (maltsirap, baksirap) är sirap med tillsats av maltextrakt från korn. Malt ger en rund och fyllig smak och förbättrar bakegenskaperna. I Sverige finns sådan sirap benämnd brödsirap med cirka 20% malt. Läs mer > Sirap. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
- Omvandling: 1 dl = 140 gram. 100 g = 0,7 dl.
- Smak: Glykossirap är inte lika söt som vanlig sirap.
- Alternativ vara: Mörk sirap.
- Försäljning: Vanligt förekommande.
- Jämförpris: Lågt, runt 25 kr/kg. Lås mer > Högt och lågt pris.
- Förvaras i rumstemperatur. Mycket lång hållbarhet.
SÅ ANVÄNDS MALTSIRAP
Maltsirap gör matbröd mustigt och saftigt, samt förbättrar bakegenskaperna. Används inom bagerinäringen. Brödsirap är en konsumentprodukt som kan änvändas till både ljusa och mörka matbröd.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10
Läs mer
Sirap Mörk sirap