Maltsirap, brödsirap

Maltsirap, brödsirap

(maltsirap, brödsirap, baksirap = sirap med tillsatt maltextrakt från korn)

Engelsk översättning

malt syrup = syrup with added malt extract from barley

Fransk översättning

sirop de malt = sirop additionné d´extrait de malt d´orge

Italiensk översättning

sciroppo di malto = sciroppo con aggiunta di estratto di malto d´orzo

Tysk översättning

Malzsirup = Sirup mit zugesetztem Malzextrakt aus Gerste

Spansk översättning

sirope de malta = jarabe con extracto de malta de cebada añadido

Brödsirap (maltsirap, baksirap) är sirap med tillsats av maltextrakt från korn. Malt ger en rund och fyllig smak och förbättrar bakegenskaperna. I Sverige finns sådan sirap benämnd brödsirap med cirka 20% malt. Läs mer > Sirap. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.

  • Omvandling: 1 dl = 140 gram. 100 g = 0,7 dl.
  • Smak: Glykossirap är inte lika söt som vanlig sirap.
  • Alternativ vara: Mörk sirap.
  • Försäljning: Vanligt förekommande.
  • Jämförpris: Lågt, runt 25 kr/kg. Lås mer > Högt och lågt pris.
  • Förvaras i rumstemperatur. Mycket lång hållbarhet.

SÅ ANVÄNDS MALTSIRAP

Maltsirap gör matbröd mustigt och saftigt, samt förbättrar bakegenskaperna. Används inom bagerinäringen. Brödsirap är en konsumentprodukt som kan änvändas till både ljusa och mörka matbröd.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10

Läs mer

Sirap Mörk sirap

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem