Sainte-Maure de Touraine }

Sainte-Maure de Touraine }

(Sainte-Maure de Touraine = är en fransk mjuk getost. AOC-klassad)

Engelsk översättning

Sainte-Maure de Touraine = French goat cheese, AOC-classified

Fransk översättning

Sainte-Maure de Touraine = fromage de chèvre, classé AOC

Italiensk översättning

Sainte-Maure de Touraine = formaggio di capra francese, classificato AOC

Tysk översättning

Sainte-Maure de Touraine = Französischer Ziegenkäse, AOC-klassifiziert

Spansk översättning

Sainte-Maure de Touraine = queso de cabra francés, clasificado AOC

Sainte-Maure de Touraine är

  • Osttyp: Mjuk getost av opastöriserad mjölk (pâte molle croûte naturelle = mjuk ostmassa med naturlig skorpa).
  • Ursprung: Centre, Loiredalen, s.ö. Frankrike. AOC 1990.
  • Tillverkning:
  • Form: 5 cm tjock 28 cm lång rulle. Vikt 250 gram.
  • Användning:
  • Passande dryck:
  • Ytskikt: Askbeströdd skorpa av tunt mögelskikt
  • Ytmogning:
  • Snittyta: Vit.
  • Konsistens: Krämig.
  • Smak
  • Lagring:
  • Fetthalt: Helfet ost, minst 28% fetthalt.
  • Förvaring: 6 till 10°C. Ta ut osten minst en timme i rumstemperatur före konsumtion.
  • Kommentar:

© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-01

Externa länkar

Film: Sainte Maure de Touraine

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem