
Sparriscikoria
(cikoriasparris, sparriscikoria)

chicory asparagus

chicorée de asperge

cicoria asparago, puntarelle, cicoria catalogna

Zichorien Spargel

achicoria de espárrago
SÅ ANVÄNDS SPARRISCIKORIA
Ansa: De yttre stjälkarna bryts av för att komma åt den inre groddarna. Groddarna snittas på längden i tunna strimlor och sköljs väl. Klassiskt är att lägga dem i iskallt vatten i en timme vilket får långa strimlor att böja, skruva sig.
Groddarna kan ätas råa som tillbehör till mat med tillsats olja, vinäger och salt. Klassisk med vitlök och inlagd ansjovis i det romerska och kalabriska köket (se recept > Puntanelle alla romana) De kan också kokas och ätas med olivolja, eller sauteras (lättstekas) i olja. Passar som ingrediens i en ribollita (toskansk brödsoppa) med ost och fläsk.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2022-05
Läs mer
Cikoriasallater