Om jästdegsbröd }

Om jästdegsbröd }

(jäsdegsbröd, jästdeg, jäsdeg)

Engelsk översättning

yeast bread, leavened bread, fermented dough

Fransk översättning

pain levure, pain fait lever, pâte fermentée

Italiensk översättning

pane lievito, pane lievitare, pasta fermentata

Tysk översättning

Hefebrot, fermentierter Teig

Spansk översättning

pan levadura, pan leudado, masa fermentada

Jästdegsbröd (jäsdegsbröd) är bröd som reser sig när det bakas tack vare någon form jäsmedel. Vanligtvis avses (och nedan) bröd bakat med bagerijäst (läs mer > Jäst), men kan också avse surdegsbröd och bakpulverbröd. Ibland kallas jästdegsbröd felaktigt för syrat bröd, vilket förr var ett namn på surdegsbröd (läs mer > Om surdegsbröd).


JÄSTDEGSBRÖD MED BAGERIJÄST


Fortsättning följer. 

Läs mer

Jäst Om surdegsbröd Om bakpulverbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem