Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 220

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2195 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Om Clostridium botulinum Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Koka upp ingredienser till lagen. Låt svalna.
- Skär sillen i bitar. Skala och hacka lök.
- Lägg fisken helst i en burk eller i en bunke. Häll på lagen, se till att det täcker fisken. Ställ kallt över natt.
Kockens kommentar
Använd inläggningssill, inte färsk sill. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum