
Inlagd glasmästarsill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 209

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1254 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 16%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Om Clostridium botulinum Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Skölj sillen. Skär i bitar. Hacka dill. Skala och tärna morötter. Skala och skiva lök.
- Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en kastrull. Koka upp. Låt svalna. Häll sedan kall lag över fisken.
- Låt sillen ligga i lagen cirka 4-6 timmar. Lagen skall täcka sillen. Fyll på med vatten.
Kockens kommentar
Hållbarhet: Sillen håller sig i sin lag upp till en vecka i kylskåp. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt eller syra vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer > Om Clostridium botulinum. Säkrast är att använda färdig inläggningssill eller 5-minuterssill.
Glasmästarsill är en variant av löksill där även purjolök, senapskorn och nejlikor ingår. Upphovsman är glasmästaren och kappseglaren John Carlsson (Glas-Kalle). Han var upphovsman till ”Glasmästare Karlssons prima sillinläggning”, som idag går under namnet glasmästarsill.