
Zuppa Minestrone - italiensk klassiker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1154 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Ansa vitkål, morot, rotselleri och potatis. Skär detta liksom bönor, och bacon i små bitar. Skiva purjolök. Finhacka persilja. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv ost.
- Stek bacon i en kastrull på medelhög värme några minuter. Tillsätt rotfrukter, lök, vitlök och purjo. Stek ytterligare i några minuter.
- Sänk till medellåg värme och tillsätt vatten+fond och låt sjuda under lock. Skålla (koka hastigt) tomaterna. Skala dem och skär i små bitar.
- Tillsätt pastan efter 10-15 minuter och koka i ytterligare i cirka 5 minuter.
- Tillsätt bönor och tomater. Krydda. Koka ytterligare några minuter. Späd med vatten till lagom konsistens. Garnera med persilja och parmesanost.
Kockens kommentar
För mer italiensk touch kan brytbönor ersättas med borlottibönor och rotselleri, purjolök, samt vitkål mot palsternacka och zucchini. Tillsätt därvid gärna lite tomatpuré och rödvin. Läs mer > Om soppor.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.