
Viltsoppa av köttrester
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2459 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Matbröd 8.0 skivor 25%
Kryddgrönt 0%
Om buljong och fond > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Skala och finhacka lök. Strimla köttet. Skala och skiva potatisen.
- Fräs potatisen (om färsk) i matfett på medelhög värme i några minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare i 5 minuter. Tillsätt vatten och fond. Låt småkoka i cirka 15 minuter.
- Mixa soppan med visp eller i mixer. Späd eventuellt med lite vatten. Mosa enbär.
- Tillsätt kött, grädde och mosade enbär. Smaka av med soja, gelé, salt och peppar. Koka upp och sänk till låg värme och låt sjuda några minuter.
- Strö över kryddgrönt. Serveras varm, gärna med bröd till.
Kockens kommentar
På resterna efter en stek e.d. kan man laga denna goda soppa. Överbliven kokt potatis kan användas (den steks då inte, utan tillsätts direkt i soppan).