
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3725 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Koka makaroner enligt anvisning på förpackning. Låt rinna av i durkslag.
- Ansa och tärna lök, morot och squash. Riv ost och skär bacon i strimlor. Putsa kyckling fritt från fett och hinnor. Tärna filéerna.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Hetta upp olja i en stekkastrull eller gryta. Bryn kyckling hastigt i matfett i panna på hög värme. Lägg på hushållspapper.
- Sänk värmen. Lägg lök, morot och bacon i kastrullen. Stek på medelvärme ca 7 minuter.
- Tillsätt squash och tomatsoppa. Koka upp. Låt sjuda på låg värme i cirka 5 minuter. Ta av kastrullen.
- Tillsätt pasta, kyckling och crème fraiche. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Häll allt i en gratängform och strö över ost. Grädda cirka 20 minuter, tills gratängen fått färg.
Kockens kommentar
Makaroner är klassisk mat på i mitten av 1900-talet när "pasta" var detsamma som makaroner och spagetti i Sverige. Läs mer > Om makaroner.