Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Kockskolan:

 

Om makaroner >

 

 

Om pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3725 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 504 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om makaroner > Äts ej

Om pasta > %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Koka makaroner enligt anvisning på förpackning. Låt rinna av i durkslag.
  2. Ansa och tärna lök, morot och squash. Riv ost och skär bacon i strimlor. Putsa kyckling fritt från fett och hinnor. Tärna filéerna.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Hetta upp olja i en stekkastrull eller gryta. Bryn kyckling hastigt i matfett i panna på hög värme. Lägg på hushållspapper.
  5. Sänk värmen. Lägg lök, morot och bacon i kastrullen. Stek på medelvärme ca 7 minuter.
  6. Tillsätt squash och tomatsoppa. Koka upp. Låt sjuda på låg värme i cirka 5 minuter. Ta av kastrullen.
  7. Tillsätt pasta, kyckling och crème fraiche. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Häll allt i en gratängform och strö över ost. Grädda cirka 20 minuter, tills gratängen fått färg.

Kockens kommentar

Makaroner är klassisk mat på i mitten av 1900-talet när "pasta" var detsamma som makaroner och spagetti i Sverige. Läs mer > Om makaroner.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem