
Pasta carbonara på svenskt vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 930

GBR (GI) / port: 19
Recept: 3720 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 14%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pasta > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skär bacon/fläsk i små tunna bitar. Skala och finhacka vitlök. Riv ost.
- Knaperstek bacon. Tillsätt vitlök mot slutet. Låt rinna av på hushållspapper.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka.
- Vispa ihop ägg, ost och grädde i en skål. Häll såsen över pastan. Värm på i någon minut tills såsen tjocknar en aning. Salta.
- Häll upp pasta och strö över bacon. Krydda rikligt med nymald svartpeppar. Garnera med färsk örtkrydda.
Kockens kommentar
Spagetti carbonara förekommer i många varianter, men skall det vara "på riktigt" tillagar man en Spagetti alla Carbonara - på kolarhustruns vis. Se recept via länk nedan.Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.