Pasta carbonara på svenskt vis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om pasta >

 

 

Om spagetti >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pasta carbonara på svenskt vis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 930

GBR (GI) / port: 19

Recept: 3720 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 458 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pasta > Äts ej

Om spagetti > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skär bacon/fläsk i små tunna bitar. Skala och finhacka vitlök. Riv ost.
  2. Knaperstek bacon. Tillsätt vitlök mot slutet. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka.
  4. Vispa ihop ägg, ost och grädde i en skål. Häll såsen över pastan. Värm på i någon minut tills såsen tjocknar en aning. Salta.
  5. Häll upp pasta och strö över bacon. Krydda rikligt med nymald svartpeppar. Garnera med färsk örtkrydda.

Kockens kommentar

Spagetti carbonara förekommer i många varianter, men skall det vara "på riktigt" tillagar man en Spagetti alla Carbonara - på kolarhustruns vis. Se recept via länk nedan.  

Näringsberäkning
: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Jämför

Spaghetti alla Carbonara - på kolarhustruns vis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem