Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1132 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Stek brödet i panna med smör, eller rosta.
- Ansa och skiva svampen, finhacka löken.
- Stek svampen på medelhög värme i torr panna tills all vätska dunstat bort. Tillsätt smör och löken. Stek några minuter till.
- Tillsätt crème fraiche. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt.
- Fördela svampblandningen på brödet. Garnera med persilja eller annan krydda. Dra några varv med svartpepparkvarn. Servera genast.
Kockens kommentar
Olika sorters svampar kan användas, liksom olika kryddor efter egen smak. Extra gott blir det om man blandar olika sorters svamp.