Varm smörgås med stuvade skaldjur
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Varm smörgås med stuvade skaldjur

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1465 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 220 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Låt musslorna rinna av, spar spadet. Finhacka dill.
  2. Smält matfett i en kastrull, rör ner mjölet. Späd med musselspad. Koka upp under omröring.
  3. Tillsätt grädde och låt småkoka i 5 minuter. Rör om. Såsen bör vara ganska trögflytande. Reglera med att tillsätta vätska om den är för tjock och matlagningsmjöl om den är för lös. Smaka av med salt, peppar och citron.
  4. Tillsätt musslor och hackad dill. Värm på, men koka inte. Musslor blir sega av för mycket värme.
  5. Rosta bröd. Skär eventuellt bort kanterna för att få en vacker fyrkant.
  6. Fördela den varma stuvningen på brödet. Garnera gärna med hackad dill.

Kockens kommentar

I stället för musslor går det bra med motsvarande mängd rensade räkor, kräftstjärtar, krabbkött e.d.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem