
Löjromstoast / forellromstoast (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1104 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Gräddfil 4.0 msk 7%
Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 47%
Smör normalsaltat 40.0 gram 26%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skala och finhacka löken.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek brödet på medelhög värme. Alternativt rosta brödet. Skär av brödkanterna.
- Fördela rommen på brödet. Toppa med gräddfil el. crème fraiche. Strö över hackad lök. Servera.
Kockens kommentar
Ett högklassigt alternativ är den billigare forell- laxrommen. Många är dock inte så fötjusta i den starkare fisksmaken denna rom har. Andra fiskars rom är tänkbara, men i allmänhet inte lika välsmakande.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)