Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 159

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1271 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
Enkel viltrestsmörgås
- Skär köttet i strimlor eller i små bitar. Skala och skiva lök.
- Bred smör på brödet och lägg på köttet. Salta och peppra. Toppa med rå lök och kryddgrönt. En liten överbliven geléklick passar också bra.
Smörgås med stekta viltrester
- Skär köttet i strimlor eller i små bitar. Skala och hacka lök.
- Fräs löken några minuter i matfett utan att bränna. Tillsätt köttet. Stek ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta av och låt svalna.
- Lägg sallatsblad på brödskivor. Skiva tomat och lägg på. Toppa med kött och garnera med kryddgrönt.
Kockens kommentar
Man tager vad man hafver, sa´ Cajsa Warg (fast egentligen lär hon aldrig ha sagt detta). Viltmåltider brukar innebära smårester, med vilket man kan laga utsökta smörgåsar. Det är bara att titta efter vad man "hafver" och komponera fritt. Här ett exempel på älgkött som blivit över.