Viltsmörgås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 8

Salt och peppar

 

 

Bordssmör 75% fett

40.0 

gram

Kryddgrönt till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Viltsmörgås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 159

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1271 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 103 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt och peppar 0%

Bordssmör 75% fett 40.0 gram 21%

Kryddgrönt till garnering 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )


Enkel viltrestsmörgås

  1. Skär köttet i strimlor eller i små bitar. Skala och skiva lök.
  2. Bred smör på brödet och lägg på köttet. Salta och peppra. Toppa med rå lök och kryddgrönt. En liten överbliven geléklick passar också bra.

Smörgås med stekta viltrester

  1. Skär köttet i strimlor eller i små bitar. Skala och hacka lök.
  2. Fräs löken några minuter i matfett utan att bränna. Tillsätt köttet. Stek ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta av och låt svalna.
  3. Lägg sallatsblad på brödskivor. Skiva tomat och lägg på. Toppa med kött och garnera med kryddgrönt.


Kockens kommentar

Man tager vad man hafver, sa´ Cajsa Warg (fast egentligen lär hon aldrig ha sagt detta). Viltmåltider brukar innebära smårester, med vilket man kan laga utsökta smörgåsar.  Det är bara att titta efter vad man "hafver" och komponera fritt. Här ett exempel på älgkött som blivit över.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem