Vitlöksdipsmör till skaldjur
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 629
            Kcal / portion: 95
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 380 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 68%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "Natasha" under bilden. I filmen visas också hur hon kokar krabba.- Smält smör i kastrull.
 - Skala och pressa ner vitlök i kastrullen. Låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter.
 - Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
 
Kockens kommentar
Såsen kan också fungera till att pensla skaldjur som grillas. I filmen tillagas ben från snökrabba, en jättekrabba snarlik kungskrabba Läs mer > Om krabbor.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)