
Grilled spatchcock grouse, järpe på jägarens vis EJ KLAR
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 375

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1502 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 32%
Fett: 13%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "Hunt Fish" under bilden. I filmen steks järpen i panna, vårt recept är grillad järpe.- Fågeln bör vara hängd för att bli mör, vilket inte görs i filmen. Vi hoppas att filmens fågel var en ungfågel. Läs mer > Så möras skogsfågel.
- Spatchcock = klipp bort ryggbenet på fågeln som sedan plattas till med handflatan. En platt fågel är enklare att tillaga och går snabbare.
Kockens kommentar
Scratchcock (fr. Crapaudine) innebär att fågels ryggbenet klipps bort och att den sedan plattas ut. Ger jämnare och snabbare stekning. Läs mer > Så styckas fågel.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel