Grilled spatchcock grouse, järpe på jägarens vis EJ KLAR
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Järpe urtagen med skinn

4.0 

styck

eller annan skogsfågel

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grilled spatchcock grouse, järpe på jägarens vis EJ KLAR

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 375

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1502 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 32%

Fett: 13%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 151 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Järpe urtagen med skinn 4.0 styck 100%

eller annan skogsfågel %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Hunt Fish" under bilden. I filmen steks järpen i panna, vårt recept är grillad järpe.

  1. Fågeln bör vara hängd för att bli mör, vilket inte görs i filmen. Vi hoppas att filmens fågel var en ungfågel. Läs mer > Så möras skogsfågel.
  2. Spatchcock =  klipp bort ryggbenet på fågeln som sedan plattas till med handflatan. En platt fågel är enklare att tillaga och går snabbare.

Kockens kommentar

Scratchcock (fr. Crapaudine) innebär att fågels ryggbenet klipps bort och att den sedan plattas ut. Ger jämnare och snabbare stekning. Läs mer > Så styckas fågel. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem