Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 175

GBR (GI) / port: 0
Recept: 698 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 13%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Alternativ:
Färdig skagenröra Äts ej
Läs om Tore Wretman > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skala räkor och finhacka dill.
- Blanda alla ingredienser försiktigt.
- Servera i portionskopp eller på rostat bröd. Garnera med valfri fiskrom och en dillkvist.
Kockens kommentar
Fiskrom ingår inte i originalreceptet. Toast Skagen är ett relativt okänt begrepp i Skagen och Danmark. Det var Tore Wretman som kom på rätten och namnet från början. Tores änka har berättat om bakgrunden. Maträtten kom till 1956 när man kappseglade Skagen Runt i Tores mahognybåt Salta Marina. Tyvärr blev det stiltje och besättningen deppade. Tore ville muntra upp besättningen och svängde ihop en macka med vad han hade. En av kamraterna frågade vad den lilla läckerheten kallades. Tore tittade ut över vattnet med Jyllands nordspets i horisonten och svarade "men kära hjärtanes, det är ju en typisk toast Skagen".Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)