
Rigatoni con crema di parmigiano, rörpasta med parmesansås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2282 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Grigio" under bilden.- Skala lök. Ansa och skiva champinjoner. Riv parmesan mycket fint.
- Stek: Hetta upp olja med vitlök i stor stekpanna eller stekkastrull. Tillsätt svamp och stek på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Rör om några gånger.
- Koka rörpastan enligt anvisning på paketet.
- Parmesansås: Smält smör i kastrull. Vispa ner mjöl till en slät bottenredning. Tillsätt mjölk och vispa samman till jämn sås. Vispa ner parmesan lite i taget.
- Servera: Låt pastan rinna av och häll den över champinjonerna- Tillsätt ostsåsen och rör om. Låt sjuda till lagom såskonsistens. Smaka av och servera.