Rigatoni con crema di parmigiano, rörpasta med parmesansås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om rörpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rigatoni con crema di parmigiano, rörpasta med parmesansås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2282 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 507 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om rörpasta > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Grigio" under bilden.

  1. Skala lök. Ansa och skiva champinjoner. Riv parmesan mycket fint.
  2. Stek: Hetta upp olja med vitlök i stor stekpanna eller stekkastrull. Tillsätt svamp och stek på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Rör om några gånger.
  3. Koka rörpastan enligt anvisning på paketet.
  4. Parmesansås: Smält smör i kastrull. Vispa ner mjöl till en slät bottenredning. Tillsätt mjölk och vispa samman till jämn sås. Vispa ner parmesan lite i taget.
  5. Servera: Låt pastan rinna av och häll den över champinjonerna- Tillsätt ostsåsen och rör om. Låt sjuda till lagom såskonsistens. Smaka av och servera. 

Kockens kommentar

I Italien kallas såsen crema al parmigiano vilket är en bechamel (vit grundsås) med riven parmesan (se dito recept). I Sverige finns en "parmesankräm", men till skillnad från sin förebild består av riven parmesan blandad med creme fraiche. Läs mer, klicka på ingrediens parmesan.

Tillhörande recept

Crema al parmigiano

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem