
Sauce crémeuse au beurre et au citron, krämig citronsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 360

Kcal / portion: 374

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1123 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 38%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "CuisineAZ" under bilden ovan.- Finhacka gräslök. Pressa saften ur citron.
- Smält smör i en kastrull. Tillsätt senap och rör om till en homogen sås.
- Tillsätt citron och rör om. Tillsätt grädde och låt koka upp på svag värme.
- Låt sjuda på svag värme en stund tills såsen fått en lite tjockare konsistens.
- Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslök.
- Passar till kokt och stekt fisk.
Kockens kommentar
Vi klassar denna sås som en vit gräddsås tillhörande vita såser, trots att det inte är en béchamel. Det är inte heller en smörsås i vanlig bemärkelse för att mängden smör är mindre än 50% och för att den inte tillreds som emulsionssåser, Läs mer > Om smörsåser.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)