Glasörtssallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vitlök

1.0 

klyfta

Citron juicen av

0.5 

styck

Olivolja extra virgin

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Glasörtssallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 0

Recept: 269 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 17%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 37 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitlök 1.0 klyfta 3%

Citron juicen av 0.5 styck 3%

Olivolja extra virgin 2.0 msk 84%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Hungry Man" under bilden ovan.

  1. Ansa och skölj av stänglarna.
  2. Blanchera: Lägg i kokande vatten i en minut. Kyl av i iskallt vatten.
  3. Dressing: Skala och skiva vitlök tunt. Mosa löken med lite salt i en mortel. Pressa citron i en skål. Tillsätt olja och vitlökssaltet. Rör om.
  4. Servera: Häll dressingen över glasörten. Servera.

Kockens kommentar

Glasört växer på öppna ler- och slamområden i anslutning till havet. Hemma­hörande på norra halvklotet och i södra Afrika. Förekom­mer allmänt på svenska västkusten och i begränsad omfattning runt hela Östersjön. Det är de späda stänglarna som man äter rå eller tillagad. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem