
Glasörtssallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 0
Recept: 269 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 17%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vitlök 1.0 klyfta 3%
Citron juicen av 0.5 styck 3%
Olivolja extra virgin 2.0 msk 84%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Hungry Man" under bilden ovan.- Ansa och skölj av stänglarna.
- Blanchera: Lägg i kokande vatten i en minut. Kyl av i iskallt vatten.
- Dressing: Skala och skiva vitlök tunt. Mosa löken med lite salt i en mortel. Pressa citron i en skål. Tillsätt olja och vitlökssaltet. Rör om.
- Servera: Häll dressingen över glasörten. Servera.
Kockens kommentar
Glasört växer på öppna ler- och slamområden i anslutning till havet. Hemmahörande på norra halvklotet och i södra Afrika. Förekommer allmänt på svenska västkusten och i begränsad omfattning runt hela Östersjön. Det är de späda stänglarna som man äter rå eller tillagad. Läs mer, klicka på ingrediensen.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)