Glasörtssallad
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 181
            Kcal / portion: 67
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 269 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 17%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vitlök 1.0 klyfta 3%
Citron juicen av 0.5 styck 3%
Olivolja extra virgin 2.0 msk 84%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Hungry Man" under bilden ovan.- Ansa och skölj av stänglarna.
 - Blanchera: Lägg i kokande vatten i en minut. Kyl av i iskallt vatten.
 - Dressing: Skala och skiva vitlök tunt. Mosa löken med lite salt i en mortel. Pressa citron i en skål. Tillsätt olja och vitlökssaltet. Rör om.
 - Servera: Häll dressingen över glasörten. Servera.
 
Kockens kommentar
Glasört växer på öppna ler- och slamområden i anslutning till havet. Hemmahörande på norra halvklotet och i södra Afrika. Förekommer allmänt på svenska västkusten och i begränsad omfattning runt hela Östersjön. Det är de späda stänglarna som man äter rå eller tillagad. Läs mer, klicka på ingrediensen.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)