
Molin, vindmölla, franska julstjärnor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1002 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 18%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smördegar > Äts ej
Om smördegsbakelser > Äts ej
Om laminerade degar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Smördeg: Här passar färdiga frysta smördegsplattor 4,5 mm tjocka 8x17 cm. Fryst degs tinas till kylskåpskall. Smördeg skall vara kall när den sätts in i ugnen. Arbeta med en plåt i taget och snabbt. Smördegsrester kan inte knådas samman till ny deg, då förstörs lamineringen. Däremot kan smördegsark läggas på varandra och kavlas tunnare. Läs mer > Om smördeg.
- Förvärm ugnen på 225°C i god tid.
- Forma: Ta ut två plattor ur kylskåpet. Kaval ut dem 25% på mjölat bord till 3 mm tjocklek och 10x20 cm stora. Halvera till plattor 10x 10 cm. Lägg över på ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Skär snitt från hörnen halvvägs in till mitten. Vik in varannan snitt mot mitten och tryck lätt till. Lägg eller spritsa en klick sylt i mitten.
- Grädda: Sänk värmen till 180-200°C och grädda i 15-20 minuter tills de fluffat upp och fått gyllenbrun färg.