Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 355
Kcal / portion: 352
GBR (GI) / port: 2
Recept: 4229 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 26%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim + 4 tim )
- Tårtbotten: Mixa eller mosa kexen fint. Smält smör och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en springform.
- Kräm: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt i en bunke. Rör ner färskosten.
- Vispa grädden lös. Vispa vitorna till styvt skum. Vänd först ner grädden och sedan äggvitan försiktigt i färskostsmeten.
- Frys: Häll smeten i formen. Täck med plastfilm och låt stå i frys minst 4 timmar.
- Servera: Ta ut kakan 15 minuter före servering. Ta bort formen. Sitter smeten fast i formen kan formen värmas i vattenbad eller med gasbrännare för att lossna.
Kockens kommentar
Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). En bakad cheesecake kan också frysas. Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)