
Walesbröd (sicksackbröd), chouxdeg på vetebrödsplatta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 368

Kcal / portion: 211

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4226 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 23%
Kolhydrater: 35%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Pajdeg: Skär kallt smör i tärningar. Massera snabbt ihop smör, mjöl och vatten till en deg. Var inte så noga. Ställ kallt.
- Chouxdeg: Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull tills smöret löst sig. Tillsätt allt mjöl och rör om hela tiden tills degen inte längre fäster i kastrullkanten. Lägg över i en bunke och låt svalna i 3-5 minuter. Rör ner ett ägg i taget tills ordentligt utrört innan nästa ägg tillsätts. Se recept via länk nedan > Pâte ā choux.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Forma: Halvera pajdegen (mer hanterbart). Kavla varje del till en rektangel 8x30 centimeter. Lägg över på smord bakplåt eller på plåt med bakplåtspapper. Nagga (picka många hål med gaffel). Spritsa chouxdeg i slingor sicksack på pajdegen.
- Grädda: Sätt in i nedre delen av ugnen tills de är torra och luftiga efter cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna, helst på galler.
- Garnera: Rosta mandelspån i stekpanna utan matfett tills de fått lite färg. Blanda florsocker, vatten och gelé till en glasyr. Bred glasyren på bakverket. Strö över mandel. Skär i portionsbitar när glasyren torkat. Servera med vispad grädde eller vaniljkräm om så önskas.