
Frasknyten, chouxdeg i smördegspaket
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 306

Kcal / portion: 327

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3919 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 22%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Chouxdeg: Koka upp mjölk, vatten, smör och socker i en kastrull tills smöret löst sig. Tillsätt allt mjöl och rör om hela tiden tills degen inte längre fäster i kastrullkanten. Lägg över i en bunke och låt svalna i 3-5 minuter. Rör ner ett ägg i taget tills ordentligt utrört innan nästa ägg tillsätts. Se recept via länk nedan > Pâte ā choux.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Smördeg: Lättina plattorna, de bör vara kalla inför gräddning. Kavla ut varje platta till en fyrkant 18x18 centimeter.
- Forma: Lägg plattorna på smord ugnsplåt eller på plåt med bakplåtspapper. Klicka ut en boll i mitten på plattorna och vik upp smördegshörnen som på bilden.
- Grädda: Sätt mitt i ugn och grädda bakverken i 30-45 minuter. Ta ut och låt svalna, helst på galler.
- Fyllning: Vispa grädde. Gör ett hål i chouxdegsbrödet och spritsa in vispgrädde. Alternativt skär upp bullen och fyll med grädde.
- Garnera: Blanda florsocker med citronjuice och garnera bullarna med detta.