
Plättbakelser i plättlagg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 458

Kcal / portion: 90

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2247 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 30%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Finhacka mandel.
- Smet: Smält smör och låt svalna. Rör ner socker och ägg i smöret. Blanda med mjöl.
- Stek: Hetta upp och smöra en plättlagg. Häll i smet och grädda båda sidor, eller ställ in pannan i ugn 200C ett par minuter.
- Garnera: Ta ut, garnera med pärlsocker och hackad mandel. Lägg gärna på runt underlag för att få vacker form.
Kockens kommentar
Utan mjölk i pannkakssmeten får man kakor i plättlaggen vilket två fiffiga systrar tipsar om, som också tagit bilden. Klicka på Fiffiga systrarna under bilden för att komma till deras blogg. Där finns fler kul.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk