Plättbakelser i plättlagg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 25

Om klickkakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

Om flarn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Plättbakelser i plättlagg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 458

Kcal / portion: 90

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2247 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 30%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 20 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om klickkakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Om flarn > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1.  Finhacka mandel.
  2. Smet: Smält smör och låt svalna. Rör ner socker och ägg i smöret. Blanda med mjöl.
  3. Stek: Hetta upp och smöra en plättlagg. Häll i smet och grädda båda sidor, eller ställ in pannan i ugn 200C ett par minuter.
  4. Garnera: Ta ut, garnera med pärlsocker och hackad mandel. Lägg gärna på runt underlag för att få vacker form. 

Kockens kommentar

Utan mjölk i pannkakssmeten får man kakor i plättlaggen vilket två fiffiga systrar tipsar om, som också tagit bilden. Klicka på Fiffiga systrarna under bilden för att komma till deras blogg. Där finns fler kul.

Alternativ

Kattungar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem