Plättbakelser i plättlagg
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 458
            Kcal / portion: 90
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2247 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 30%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Finhacka mandel.
 - Smet: Smält smör och låt svalna. Rör ner socker och ägg i smöret. Blanda med mjöl.
 - Stek: Hetta upp och smöra en plättlagg. Häll i smet och grädda båda sidor, eller ställ in pannan i ugn 200C ett par minuter.
 - Garnera: Ta ut, garnera med pärlsocker och hackad mandel. Lägg gärna på runt underlag för att få vacker form.
 
Kockens kommentar
Utan mjölk i pannkakssmeten får man kakor i plättlaggen vilket två fiffiga systrar tipsar om, som också tagit bilden. Klicka på Fiffiga systrarna under bilden för att komma till deras blogg. Där finns fler kul.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk