Syltade och kanderade fruktskal, suckat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 3

 

Kockskolan:

 

Om suckat >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Syltade och kanderade fruktskal, suckat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 290

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 11

Recept: 828 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 71%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 95 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om suckat > Äts ej

...

Skapat av
Dansukker

Tillagning

  1. Tvätta frukten i ljummet vatten. Skär skalet i långa tunna remsor, undvik det vita som smakar beskt. Skär sedan remsorna i tunna strimlor.
  2. Koka: Fyll en kastrull med vatten och lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i ca 5 minuter och sila sedan bort vattnet. Upprepa ytterligare en gång.
  3. Kandera: Koka upp socker, vatten och sirap till en lag i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills lagen har tjocknat.
  4. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de täcks med socker.

Kockens kommentar

Syltade fruktskal är skal inlagda i sockerlag, en variant av sylt. När det står syltade i recept avses ofta kanderade skal.

Alternativ

Hemlagad suckat

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem