
Syltade och kanderade fruktskal, suckat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 290

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 11
Recept: 828 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 71%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Tvätta frukten i ljummet vatten. Skär skalet i långa tunna remsor, undvik det vita som smakar beskt. Skär sedan remsorna i tunna strimlor.
- Koka: Fyll en kastrull med vatten och lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i ca 5 minuter och sila sedan bort vattnet. Upprepa ytterligare en gång.
- Kandera: Koka upp socker, vatten och sirap till en lag i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills lagen har tjocknat.
- Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de täcks med socker.