Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 256

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2015 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 12%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Förvärm ugnen på 250C. Lägg bakplåtspapper på en plåt med kant.
- Smet: Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda detta i smeten tillsammans med vattnet. Häll ut smeten i långpannan.
- Grädda mitt i ugn i cirka 5 minuter.
- Ta ut. Sockra ytan, lägg på bakplåtspapper och en annan ugnsplåt. Vänd kakan och dra ner den på arbetsbord. Ta bort pappret som kakan gräddats på.
- Fyllning: Mosa bär till en kladdig massa som inte får vara för blöt. Sylt är ett alternativ. Bred ut jämt på kakan. Rulla försiktigt ihop från långsidan med hjälp av pappret till en rulltårta. Låt svalna med skarven nedåt. Får den ligga en stund i kylskåp är den lättare att skära.
- Garnera: Skär i 3 cm tjocka skivor, lägg dem ner. Vispa grädde. Toppa skivorna med grädde och garnera med bär.
Kockens kommentar
Skivad rulltårta som garneras med godsaker är det ett av de lättaste sätten att fixa en bakelse. En chokladrulltårta är ett bra alternativ toppad med grädde och choklad.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk