Kanelkrans
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (24 per krans): 24

Så flätas vetedeg >

 

 

Så klipps vetedeg >

 

 

Om vetelängd, kransar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kanelkrans

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 9

Recept: 4947 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 62 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så flätas vetedeg > Äts ej

Så klipps vetedeg > Äts ej

Om vetelängd, kransar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 2 tim )

Se film, klicka på "Johan" under bilden ovan.

  1. Rumstemperera smör. Smält smör kan användas, men kräver lite mer mjöl och ger lite torrare bröd.
  2. Deg: Smula jäst i en stor bunke och lös upp den med finger­varm mjölk. Socker och mjöl med salt bör tillsättas i omgångar. Klicka ner smör mot slutet av blandningen. Arbeta samman till en lös deg, hellre lätt kladdig än torr (läs mer > Så tillreds vetebrödsdeg).
  3. Knåda degen elastisk, 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand (läs mer > Så knådas, rivs deg). Pudra över lite mjöl och täck med duk. Låt jäsa till ungefär dubbel storlek i cirka 30 minuter.
  4. Fyllning: Blanda ingredienserna, eller så breds smöret på och socker och kanel strös över. Riv mandelmassa över om så önskas. Kall massa är lättare att riva.
  5. Kavla ut degen till en rektangel 2-3 mm tjock. Bred på fyllning ända ut i kanten. Rulla ihop degen från långsidan till en jämntjock korv. Lägg över i en cirkel på bakplåtspapper med skarven nedåt.
  6. Forma: Sammanfoga ändarna genom att dra lite ytterdeg från den ena änden över den andra. Klipp degen snett uppifrån med sax med cirka 1½ centimeters mellanrum. Vik degen vartannat håll åt sidan framåt. Jämna till så att degen håller samman. Låt jäsa under duk i cirka 1 timme.
  7. Förvärm ugnen på 190°C.
  8. Garnera: Vispa upp ägg i skål med en gaffel och pensla kransen. Strö över mandelspån och pärlsocker.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.

Kockens kommentar

I stället för att klippa degen kan den snittas med vass kniv eller rullas i smala långa korvar och flätas. Läs mer > Så flätas deg.

Alternativ

Stjärnkrans

Vetelängd, kanellängd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem