Mandelkubb
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 16

Om karlsbaderbröd >

 

 

Om vetebullar >

 

 

Så bakas vetebröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mandelkubb

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 357

Kcal / portion: 186

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2971 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 52 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om karlsbaderbröd > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Så bakas vetebröd > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Riv eller mal mandel. Alternativt använd bittermandelolja.
  2. Förvärm ugnen på 200-225°C.
  3. Deg: Rör smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt  ägg, gräddfil (eller filmjölk), hjorthornssalt (eller bakpulver), mandel och mjöl. Blanda till en ganska mjuk deg.
  4. Forma till en tjock rulle. Är den lös och kladdig kan den läggas i kylen en halvtimme. Skär rullen i bitar. Lägg över på plåt med bakplåtspapper. Lös deg kan också klickas ut med sked. Forma gärna bullarna lätt fyrkantiga.
  5. Garnera: Strö över pärlsocker.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter tills de fått lite färg. Ta ut och låt svalna på galler eller bakduk utan att täcka över.

 

Kockens kommentar

Mandelkubbsdeg är en smörrik deg modell mördeg med ägg (fr. pâte sableé) och jäst. Karaktäristiskt är den bittra smaken, som beroende på personlig smak kan vara mer eller mindre stark. Bullarna har "vuxensmak" och är lite torra, brukar inte falla barn i smaken. Utan bittermandel används denna deg även till Karlsbaderbullar (se dito recept).

Alternativ

Karlsbaderbullar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem