Malfetti, italienska spenatgnocchi (klimp)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om gnocchi >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Malfetti, italienska spenatgnocchi (klimp)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 0

Recept: 480 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 94 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om gnocchi > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "mp180805" under bilden ovan.

  1. Stek spenat i panna några minuter tills mjuk. Lägg över i bunke.
  2. Blanda med ricotta och parmesan. Tillsätt ägg och blanda samman. Smaka av med salt.
  3. Forma små bollar och rulla dem i mjöl.
  4. Koka dem i cirka 5 minuter. De kan nu sparas i kylskåp några dagar.
  5. Servera: Stek bullarna i olja eller smör. Garnera gärna med riven parmesan.

Kockens kommentar

Malfetti är klassisk mat från Toscana i Italien, en slags klimp. Malfetti betyder ordagrant "slarvigt lagat", det vill säga inte särskilt noga rullade. Läs mer > Om gnocchi. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem