Malfetti, italienska spenatgnocchi (klimp)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 128
            Kcal / portion: 120
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 480 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "mp180805" under bilden ovan.
- Stek spenat i panna några minuter tills mjuk. Lägg över i bunke.
 - Blanda med ricotta och parmesan. Tillsätt ägg och blanda samman. Smaka av med salt.
 - Forma små bollar och rulla dem i mjöl.
 - Koka dem i cirka 5 minuter. De kan nu sparas i kylskåp några dagar.
 - Servera: Stek bullarna i olja eller smör. Garnera gärna med riven parmesan.
 
Kockens kommentar
Malfetti är klassisk mat från Toscana i Italien, en slags klimp. Malfetti betyder ordagrant "slarvigt lagat", det vill säga inte särskilt noga rullade. Läs mer > Om gnocchi.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)