
Malfetti, italienska spenatgnocchi (klimp)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 0
Recept: 480 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "mp180805" under bilden ovan.
- Stek spenat i panna några minuter tills mjuk. Lägg över i bunke.
- Blanda med ricotta och parmesan. Tillsätt ägg och blanda samman. Smaka av med salt.
- Forma små bollar och rulla dem i mjöl.
- Koka dem i cirka 5 minuter. De kan nu sparas i kylskåp några dagar.
- Servera: Stek bullarna i olja eller smör. Garnera gärna med riven parmesan.
Kockens kommentar
Malfetti är klassisk mat från Toscana i Italien, en slags klimp. Malfetti betyder ordagrant "slarvigt lagat", det vill säga inte särskilt noga rullade. Läs mer > Om gnocchi.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)