Wonton soup, wontonsoppa - dumplings i kycklingbuljong
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 2

Om asiatisk dumplings >

 

 

Om dumplings >

 

 

Om vårrullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Wonton soup, wontonsoppa - dumplings i kycklingbuljong

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 58

Kcal / portion: 445

GBR (GI) / port: 3

Recept: 890 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 764 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om asiatisk dumplings > Äts ej

Om dumplings > Äts ej

Om vårrullar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Seonkyoung" under bilden.

  1. Fyllning: Lägg i en bunke köttfärs, soja, shaoxing eller torr sherry, majsstärkelse, socker, sesamolja, riven ingefära, riven vitlök och hackad salladslök. Mal svartpeppar över. Blanda väl.
  2. Soppbas: Häll buljong i en gryta. Skala och krossa vitlök. Skiva ingefära inklusive skal. Tillsätt detta i grytan. Halvera salladslök och tillsätt. Tillför soja. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme i 10 minuter. Stäng av värmen.
  3. Dumplings: Används 4-kantiga ark. Lägg en lätt fuktad duk över arken så att kanterna inte torkar under arbetes gång. Ta ett ark och fukta två sidokanter med blött finger. Lägg en tesked smet i mitten. Vik ihop arket till en trekant och tryck till runt smeten så att degkanterna klistrar ihop. Fukta ena hörnet och vik ihop hörnen. Tryck till så att degen klistrar ihop. Upprepa samma procedur med resten av degplattorna.
  4. Soppa: Ta bort grönsakerna ur soppan. Koka upp. När det kokar läggs wontonbitarna i soppan. Låt koka i 10-15 minuter tills wontonen är genomkokta. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnering: Skiva salladslök och hacka koriander eller persilja. Häll upp soppan i tallrikar och garnera.

Kockens kommentar

Wonton är en variant av dumplings (läs mer > Om dumplings). Degen (eng. wonton wrappers) innehåller ägg till skillnad från vanlig vårrulledeg. Soppan innehåller ofta även nudlar och kallas då för Wonton noodles (se dito recept). Soppan är traditionellt populär i södra Kina, Indonesien, Malaysia, Singapore och Thailand. Läs mer > Om vårrullar.

Buljong kan tillredas av koncentrerad fond och vatten, men vi rekommenderar hemlagad för smakens skull. Se recept > Hemlagas ljus hönsbuljong, hönsfond.

Shaoxing är ett kinesiskt starkvin som ofta används i matlagning. Finns på Systembolaget som beställnings­vara  (läs mer, klicka på ingrediensen). I brist på sådan kan torr sherry användas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem