Wonton noodles soup, wonton nudelsoppa med dumplings
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om asiatisk dumplings >

 

 

Om dumplings >

 

 

Om vårrullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Wonton noodles soup, wonton nudelsoppa med dumplings

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2245 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 696 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om asiatisk dumplings > Äts ej

Om dumplings > Äts ej

Om vårrullar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Seonkyoung" under bilden ovan.

  1. Fyllning: Skala och finhacka räkor. Lägg i en skål och tillsätt färs. Riv vitlök ner i skålen, liksom ingefära. Tillsätt shaoxing eller torr sherry, soja och sesamolja, socker, stärkelsemjöl. Mal lite peppar över. Slutligen tillsätt finhackad salladslök (spar lite till garnering). Blanda väl till en kladdig smet.
  2. Soppbas: Skala och krossa vitlök. Skiva ingefära inklusive skal. Halvera salladslök. Lägg i stor gryta och tillsätt buljong. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme i 5 minuter. Tillsätt soja- och fisksås och smaka av. Stäng av värmen.
  3. Dumplings: Lägg en lätt fuktad duk över arken så att inte kanterna torkar ut under arbetets gång. Ta ett ark och fukta kanten med blött finger. Lägg en rågad tesked smet mitt på arket och tryck sedan ihop degen runt smeten så att en påse bildas och så att degen klistrar ihop. Försätt med resten av arken.

    Antalet dumpling är rikligt tilltaget, 9 st/portion. 4-5 stycken kan räcka. Överskott kan frysas och användas vid ett senare tillfälle, till exempel stekas i olja och serveras med sötsur sås.  
  4. Koka: Ta grönsakerna ur grytan. De kan tillföras senare. Koka upp. Skär pak choy i bitar och koka den mjuk någon minut. Lägg i portionsskålar. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Lägg över i skålarna. Koka dumplings 4-6 minuter. Lägg över i skålarna.
  5. Soppa: Smaka av buljongen, tillsätt eventuellt extra vatten om den är för salt. Häll på het buljong i skålarna. Garnera med lite hackad salladslök. Servera.

Kockens kommentar

Wontonsoppa med nudlar benämns "Wonton noodle (soup)", det vill säga nudlar ingår inte i allmänhet i wontonsoppa. Wontondeg (eng. wonton wrapper) innehåller ägg till skillnad från vanlig vårrulledeg. Plattorna är traditionellt också mindre (6x6 cm) än vårrulleplattor (10x10 cm eller större). Wonton-knytena kan innehålla räkor, kyckling, fläskkött och grönsaker eller svamp. Läs mer, klicka på > Om vårrullar.

Tigerräkor (tropiska jätteräkor) klassas som utrotningshotade. Bättre då att använda vanliga räkor. Läs mer, klicka på > Tigerräkor ett miljöhot.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem